ΕΡΓΑ | ΚΑΤΟΙΚΙΑ:
H Aslanoglou δημιουργεί ένα μοναδικό, tailor made χαλί για οικία στην Αθήνα
ΕΡΓΑ | ΚΑΤΟΙΚΙΑ

H Aslanoglou δημιουργεί ένα μοναδικό, tailor made χαλί για οικία στην Αθήνα

One-off hand tufted carpet  by JoV
One-off hand tufted carpet by JoV

Η Aslanoglou, πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία μοναδικών κι ανεπανάληπτων εμπειριών διαβίωσης, επενδύει στην υψηλή αισθητική και αναδεικνύει επιτυχημένα τις επιθυμίες των συνεργατών της, με ευκρίνεια, υψηλά τεχνολογικά standards και πηγαία δημιουργικότητα.

Πρόσφατα, ανταποκρίθηκε στην ιδιαίτερη πρόκληση της δημιουργίας ενός one-off χαλιού από Lyocel που θα γινόταν το centerpiece της τραπεζαρίας μίας κατοικίας στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Σε διαστάσεις 240 x 280 εκατοστών, η δημιουργία σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Εύα Ράπτη και κατασκευάστηκε από την μοναδική JoV (www.jov-design.com) με την μέθοδο
του hand tufting. Παρακολουθώντας βήμα-βήμα τη διαδικασία και σε έναν μοναδικό δημιουργικό διάλογο με την αρχιτέκτονα και τον πελάτη, η Aslanoglou αφιέρωσε οκτώ δημιουργικούς μήνες σε αυτή την ιδιαίτερη σχέση, με συνεχείς ανταλλαγές ιδεών πάνω στα χρώματα, τους συνδυασμούς και τα σχέδια, καθώς και τα δείγματα υφής και υλικών.

 

 

Μία ιδέα που ξεκίνησε σαν έμπνευση προερχόμενη από το ύφασμα της κουρτίνας στο χώρο και καλλιεργήθηκε σταδιακά μέχρι να κορυφωθεί στο τελικό αποτέλεσμα, έδωσε στην Aslanoglou τη χαρά της δημιουργίας και την ικανοποίηση της επιτυχίας ενός τόσο απαιτητικού, με υψηλά δεδομένα project. Ενός κομματιού υψηλής τέχνης που αντικατοπτρίζει στο χώρο που φιλοξενείται, την αγάπη της εταιρείας για την τεχνική τελειότητα, συνοδευόμενη πάντα από επιμελή προσοχή στη λεπτομέρεια και αστείρευτη φαντασία.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δοθεί στο γεγονός ότι ο πελάτης συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία απολαμβάνοντας μαζί μας τη χαρά, ικανοποίηση κι ευχαρίστηση που προέρχεται από την δημιουργία ενός χαλιού μοναδικού και ταιριαστού στο χώρο του, ενός έργου τέχνης που δεν υπάρχει πουθενά αλλού!

 

 

Info
Αρχιτέκτων Εύα Ράπτη
Σχεδιασμός χαλιού Εύα Ράπτη
Φωτό Δημήτρης Σκορδάς