ΕΡΓΑ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ:
Βάζοντας την τελευταία πινελιά στα γραφεία της εταιρείας OCTO Impact Studio με το δυναμικό χαρακτήρα των χαλιών Woodnotes
ΕΡΓΑ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Βάζοντας την τελευταία πινελιά στα γραφεία της εταιρείας OCTO Impact Studio με το δυναμικό χαρακτήρα των χαλιών Woodnotes

Η μετατροπή και ανακαίνιση ενός διαμερίσματος της δεκαετίας του 1930 στο χώρο που στεγάζει σήμερα τα γραφεία της εταιρείας συμβούλων Octo Impact Studio, ήταν το ιδιαίτερο έργο στο οποίο η αρχιτέκτων Ηώ Καρύδη και ο interior designer Γιάννης Μαχαίρας προσκάλεσαν την Aslanoglou να ντύσει με τη σφραγίδα της υψηλής αισθητικής ενός μινιμαλιστικού και ιδιαίτερα κομψού design.

Τα 135 τ.μ. του χώρου λούζονται με φυσικό φως, που αντανακλάται στην art deco αισθητική και την ιδιαίτερη παλέτα από cobalt blue και δροσερό γκρι στους τοίχους, που ενισχύουν την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση. Ωθώντας την έμπνευση ένα βήμα παραπέρα, οι δύο αρχιτέκτονες στράφηκαν στη Φινλανδική εταιρεία Woodnotes, που ιδρύθηκε το 1987 από τη σχεδιάστρια Ritva Puotila και τον γιο της, Mikko, και είναι η πρώτη στον κόσμο που αξιοποίησε το νήμα από πολτοποιημένο ξύλο. Επιλέγοντας τα χαλιά San Fransisco και Panorama, τα οποία σχεδιάστηκαν και τα δύο από τη Ritva, κάλυψαν τα δάπεδα του γραφείου με μία νότα φινλανδικού αέρα, όπως εκείνος εκφράζεται μέσα από τις προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Woodnotes.

 

 

 

 

 

 

 

 

SAN FRANCISCO & PANORAMA by Woodnotes

 

Ο σχεδιασμός του San Fransisco βραβεύτηκε από τα Interior Innovation Iconic Awards 2017 ως Best of Best για τον ασύμμετρο συνδυασμό των διαφορετικών κάθετων και οριζόντιων λωρίδων και τετραγώνων του, που δημιουργούν μια χαλαρή αίσθηση στο δωμάτιο. Οι δύο αρχιτέκτονες το επέλεξαν σε χρώματα που ταιριάζουν απόλυτα με τους εσωτερικούς χώρους του γραφείου, επιτρέποντας ταυτόχρονα στα κρόσσια μήκους 9 εκ. στις άκρες του να χαρίζουν μια μποέμ πινελιά στην κατά τα άλλα clean cut αισθητική του. Το σχέδιο Panorama, από την άλλη πλευρά, φέρει τολμηρές ρίγες που προσφέρουν στο χώρο έναν σαφή, δυναμικό χαρακτήρα. Τα χαλιά Woodnotes είναι η ιδανική επιλογή για χώρους γραφείων, καθώς η πυκνότητα των ινών τους δεν επιτρέπει στη σκόνη και τη βρωμιά να συγκεντρώνονται. Η απλότητα, η αρμονία και η λειτουργικότητα, οι τρεις πυλώνες του φινλανδικού design, επιβάλλονται διακριτικά στο ιδιαίτερο αυτό εταιρικό περιβάλλον, για να εκπληρώσουν το όραμα των αρχιτεκτόνων για ένα απαράμιλλο αλλά ταυτόχρονα διακριτικό στυλ.

 

Info
Architect Ηώ Καρύδη
Interior Designer Γιάννης Μαχαίρας
Photo Credits Παναγιώτης Μπαξεβάνης