ΕΡΓΑ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ:
Ντύνοντας με αστική πολυτέλεια το ξενοδοχείο Golden Age
ΕΡΓΑ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Ντύνοντας με αστική πολυτέλεια το ξενοδοχείο Golden Age

Δωμάτιο ξενοδοχείου Golden Age | Βινυλικό δάπεδο ID Inspiration της Tarkett
Δωμάτιο ξενοδοχείου Golden Age | Βινυλικό δάπεδο ID Inspiration της Tarkett

Το Golden Age of Athens, ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, αφέθηκε πρόσφατα στα χέρια των ειδικών για μία εντυπωσιακή ανακαίνιση που ακολούθησε πιστά το πνεύμα της αστικής απλότητας και τη γοητεία της λιτής κομψότητας που χαρακτηρίζουν το ξενοδοχείο τα τελευταία σαράντα χρόνια της λειτουργίας του.

 

Contemporary boldness

Το lobby ενός ξενοδοχείου είναι η αισθητική υπογραφή του, η εισαγωγή σε μία ιστορία που πρόκειται να γραφτεί, η πρώτη εντύπωση σε μία σχέση που ίσως και να διαρκέσει για πάντα. Δεν θα μπορούσε, στην περίπτωση του Golden Age, να αφεθεί στη τύχη. Μοντέρνος χαρακτήρας, ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και μία αγάπη για τη χρηστική πολυτέλεια χαρακτηρίζουν τα τρία hand tufted χαλιά που δημιουργήθηκαν σε ειδικό για το χώρο σχέδιο και χρώματα. Η κατασκευή τους από 100% μαλλί δίνει τον τόνο για την εξαιρετική ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τις επιλογές της Aslanoglou για όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

Το lobby του ξενοδοχείου Golden Age | Τρία hand tufted χαλιά δημιουργήθηκαν ειδικά για το χώρο

 

Earthy feel

Τα 25 m2 που αγκαλιάζουν το χώρο του τζακιού με την ουδέτερη και minimal αισθητική προσέγγιση των φυσικών υλικών και της ξεκούραστης χρωματικής παλέτας, επενδύθηκαν με ψάθινη μοκέτα Java by Tasibel από sisal (40%) & μαλλί (60%), που δίνει την αίσθηση της άνεσης, ενώ παράλληλα διασφαλίζει τη ιδιαίτερη ανθεκτικότητα που απαιτεί ένας χώρος με μεγάλη κινητικότητα.

Golden Age lobby | Ψάθινη μοκέτα Java της Tasibel από sisal (40%) & μαλλί (60%)

 

Second nature

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου αφέθηκαν στη μοντέρνα τεχνολογία του δαπέδου ID Inspiration by Tarkett: Οι βινυλικές λωρίδες σε μορφή, υφή και απόχρωση ξύλου, κάλυψαν συνολικά 1.500 m2 με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που απαιτεί η ανάγκη για ιδιωτικότητα και η ξεκούραση.

Δωμάτιο ξενοδοχείου Golden Age | Βινυλικό δάπεδο ID Inspiration της Tarkett

 

Μία διαφορετική αφήγηση

Το ιδιαίτερο ανθρακί χρώμα στους διαδρόμους του ξενοδοχείου δίνει την αίσθηση της σύνδεσης και του κοινού άξονα, μέσα από τη χρήση της Flux by Desso, μίας μοκέτας-πλακάκι από πολυαμίδες που κάλυψε συνολικά 500 m2 διαδρόμων.

Διάδρομοι ξενοδοχείου Golden Age | Μοκέτα Flux από την Desso

 

Χώρος με προσωπικότητα

Μία ξεχωριστή αίσθηση μπατίκ σχεδίων επιλέχθηκε για τις αίθουσες χορού και συνεδριάσεων του ξενοδοχείου, σε μία μοκέτα με τυποβαμμένο σχέδιο από πολυαμίδες. Οι μοκέτες Desso και Ex by Desso κάλυψε με το πρωτότυπο αλλά διακριτικό σχέδιό της το εντυπωσιακό εμβαδόν συνολικής επιφάνειας 400 m2.

Αίθουσα συνεδριάσεων Golden Age | Μοκέτα Desso & Ex από την Desso

 

Πουά κομψότητα

Η μοκέτα Real One 6230 της Toucan T, με τυποβαμμένο σχέδιο από πολυαμίδες, επιλέχθηκε για να ντύσει τα 200m2 της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του ξενοδοχείου με ένα σύγχρονο και απλό pattern που αφήνει το χώρο να επιβάλλει ελεύθερα την προσωπικότητά του.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Golden Age | Mοκέτα Real One 6230 της Toucan T

 

Wild heart

Τα πολυτελή υλικά και η φυσική εμφάνιση των επιτοίχιων στοιχείων του ξενοδοχείου, δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο καμβά για να ανθίσουν, από τις ταπετσαρίες τοίχου της Arte International που κάλυψαν 1600 m2 τοίχου με τη σαφήνεια των φυσικών υλικών και την ανθεκτικότητα της υψηλής τεχνογνωσίας.

Ταπετσαρίες τοίχου της Arte International

 

Info
Φωτογραφίες © Δημήτρης Σκορδάς