ΕΡΓΑ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ:
Η Aslanoglou συνεργάζεται με τους αρχιτέκτονες που χάρισαν νέο αέρα στο ξενοδοχείο Athens Plaza
ΕΡΓΑ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Η Aslanoglou συνεργάζεται με τους αρχιτέκτονες που χάρισαν νέο αέρα στο ξενοδοχείο Athens Plaza

Standard guest room at the Athens Plaza | Velvet Classic Carpet by Toucan T
Standard guest room at the Athens Plaza | Velvet Classic Carpet by Toucan T

Η ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athens Plaza μεταξύ 2016 και 2019 αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την Aslanoglou να αποκαλύψει το πλούσιο δυναμικό της: Καλύπτοντας κάθε απαίτηση τόσο του ίδιου του έργου όσο και του πελάτη, η Aslanoglou πέτυχε να ντύσει το ξενοδοχείο με χαλιά υψηλού επιπέδου που προσθέτουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο χώρο, καθώς και να δημιουργήσει μια ποιοτική βάση πάνω στην οποία η καθημερινότητα του ξενοδοχείου έχει την ευκαιρία να ξεδιπλωθεί αβίαστα και όμορφα. Από τη ζεστασιά της μοκέτας που επέλεξαν οι αρχιτέκτονες για τα δωμάτια και τις σουίτες μέχρι τα εξατομικευμένα σχέδια που ζήτησαν οι ίδιοι οι πελάτες για τα μπαρ και τα εστιατόρια, αυτό το project είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποικίλης και πολύπλευρης φύσης της Aslanoglou.

 

Απολαμβάνοντας την άνεση του Velvet Classic της Toucan T

Ένα ομαλό φινίρισμα και μια χαλαρωτική, οικεία ατμόσφαιρα καλωσορίζει τον επισκέπτη του ξενοδοχείου μόλις πατήσει το πόδι του στα standard δωμάτια και τις σουίτες όπου το Velvet Classic χαλί της Toucan T καλύπτει το χώρο με 4 χιλιοστά ομοιογενούς, λείας επιφάνειας. Κατασκευασμένο στη Γερμανία από 100% πολυαμίδιο, η Toucan T έδωσε στην Aslanoglou την ευκαιρία να βοηθήσει τους αρχιτέκτονες να επενδύσουν τα δωμάτια με την ιδιαίτερη και ανθεκτική ποιότητα αυτού του χαλιού που ενώ αποπνέει ιδιωτικότητα, μπορεί ταυτόχρονα να υποστηρίξει την έντονη δραστηριότητα της ζωής ενός ξενοδοχείου.

Athens Plaza Suite A | Velvet Classic Carpet από την Toucan T

 

Athens Plaza Suite B | Gala Carpet από την Toucan T

 

Ένα μπαρ με χαρακτήρα

Ζωντανές μουσικές βραδιές. Δερμάτινες πολυθρόνες Chesterfield. 120 τετραγωνικά μέτρα εκλεπτυσμένης κομψότητας. Το μπαρ Explorer’s στο Athens Plaza Hotel απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και έναν τολμηρό, επιβλητικό χαρακτήρα. Πιστή στο αυθεντικό design του μπαρ, η Aslanoglou κλήθηκε από την διοίκηση του ξενοδοχείου να δημιουργήσει ένα σχέδιο που να θυμίζει έντονα εκείνο που κάλυπτε αρχικά το χώρο. Το χαλί Axminster από 80% μαλλί και 20% πολυαμίδιο που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία από ένα αρχειακό σχέδιο επτά χρωμάτων της Desso Carpets, είναι ένα ανθεκτικό, βαρέως τύπου προϊόν ειδικά κατασκευασμένο για χρήση σε ξενοδοχείο, καθώς εξασφαλίζει αντοχή και φρεσκάδα που θα διαρκέσει πολύ, πολύ καιρό.

Explorer’ s Bar, Athens Plaza | Axminster, με σύνθεση 80% μαλλί και 20% πολυαμίδες, από τη Desso Carpets

 

Ενσαρκώνοντας το όραμα του πελάτη στο εστιατόριο

Ονομάζεται Parliament Restaurant και είναι η καρδιά της φιλοσοφίας του ξενοδοχείου Athens Plaza. Η Aslanoglou, επιθυμώντας να υλοποιήσει το όραμα του πελάτη της και να υποστηρίξει το αρχικό σχέδιο των αρχιτεκτόνων που επιμελήθηκαν το ξενοδοχείο φέρνοντας το στη σημερινή εποχή, στηρίχθηκε για μια ακόμη φορά στην αξιόπιστη αντοχή και ποιότητα ενός χαλιού Axminster σε 4 χρώματα, από 80% μαλλί και 20% πολυαμίδιο σε αρχειακό σχέδιο της Desso. 200 τετραγωνικά μέτρα μοναδικότητας κατά παραγγελία, δια χειρός Aslanoglou.

Parliament Restaurant, Athens Plaza | Axminster, με σύνθεση 80% μαλλί και 20% πολυαμίδες, από την Desso Carpets

 

Διάδρομοι με κοσμοπολίτικη διάθεση

Αν το εστιατόριο είναι η καρδιά ενός ξενοδοχείου, οι διάδρομοί του δεν είναι τίποτε λιγότερο από την ψυχή του, που οδηγεί τους επισκέπτες στην ασφάλεια του εσωτερικού του, το βάθος του χαρακτήρα του. Τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα των διαδρόμων του Athens Plaza Hotel ανακαινίστηκαν το 2019, επιτρέποντας στην Aslanoglou την ελευθερία να προτείνει ένα ειδικό ηχομονωτικό χαλί που τοποθετήθηκε σε μορφή πλακακίου. Το HOT SPOT της Toucan T έχει ιδανικό βάρος 890 γρ / τετραγωνικό μέτρο και μοναδική ποιότητα από 100% πολυαμίδιο που πληροί τις απαιτήσεις των αρχιτεκτόνων για διαχρονική ομορφιά, σύγχρονο σχεδιασμό κι ένα αποτέλεσμα υψηλής τεχνολογίας.

Διάδρομοι Ξενοδοχείου Athens Plaza Hotel | Μοκέτα πλακάκι Hot Spot SPOT από την Toucan T

 

Info
Αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή AIRTEC ΑΒΕΤΕ
Η σουίτα A του Athens Plaza έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Μέρλο
Η επιμέλεια στη σουίτα Β έχει γίνει από την AIRTEC
Φωτογραφίες © Δημήτρης Σκορδάς